2016. szeptember 28., szerda

Fodrászokat az otthonokba!

Incselkedek a gondolattal már egy ideje, hogy a fodrászokat kicsit közelebb vigyem azokhoz a vendégekhez, akik nem mennek el szalonba. Persze sokan arra gondolnak, hogy ezek az emberek nem érzik helyénvalónak fodrászra költeni lelki, anyagi, társadalmi okból kifolyólag... De ez egy tévhit! Mindenki szeretne fodrászhoz menni, de nem mindenki teheti meg! Éppen ezért, ha a hegy nem megy Mohamedhez,... akkor a fodrász menjen a vendéghez!


Én már évek óta házhoz menő fodrász vagyok. Tavaly, a parókás botrányok előtt a Gyermekrák Alapítványnak is házhoz menve vágtam a hosszú copfokat, hogy a rákos gyermekeknek parókát készíthessenek belőle. Természetesen, mióta tudom, hogy ott komoly visszaélések történtek, azután már nem vágtam nekik több hajat! Nem akartam, hogy a nevemet rossz hírekbe keverjék. De még a botrány kitörése után is rengeteg gyermek, nő és férfi keresett meg, hogy menjek hozzájuk házhoz és szabadítsam meg őket hosszú fürtjeiktől, mert a Gyermekrák Alapítvány a kérésemet semmibe véve nem törölt az oldalukról. Inkább lebeszéltem az embereket a Gyermekrák részére történő adományozásról, vagy máshova irányítottam őket. Ekkor szöget ütött egy gondolat a fejemben:
Az emberek szívesen adják a hajukat, jó cél érdekében. Az emberek nem szívesen mennek fodrászhoz, inkább házhoz hívnak, mert NEKIK ez a könnyebb megoldás.
Ez a gondolat, ami ugyan két gondolat, de számomra mégis egynek számít, elindított engem és még pár társamat azon a rögös úton, hogy vigyük el az emberek, potenciális vendégek otthonába a fodrászokat, valamint visszaélések nélkül válthassák be hajukat adományokra. 
Mit csinálunk? Tulajdonképpen munkát és vendégeket adunk fodrászoknak. Természetesen az adományozótól nem kérünk pénzt egy hajvágásért, de a fodrászoknak megtérítjük a kiszállási díjat. 
Kiknek jó ez? Azoknak a hosszú hajú vendégeknek, akik jó cél érdekében, de visszaélésektől mentesen szeretnék eladományozni a hajukat, vagy annak értékét. Illetve a fodrászoknak.
Mit csinálunk valójában? Sok-sok adminisztratív teendőt iktatunk, kitöltetünk, nyomon követünk. Olyan bürokratikus megoldásokat használunk, amit még a NAV is megirigyelhet tőlünk. 

Jelenleg három adományozási lehetőség közül tud VÁLASZTANI egy adományozó:
1. Kutyaotthont támogathat
2. Rákos gyerekek ÉS felnőttek részére parókát finanszírozhat
3. Fogyatékos embereknek tud speciális eszköz beszerzést támogatni

Ez jóval több, mint amit egy Gyermekrák Alapítvány, vagy egy Daganatos Gyermekekért Alapítvány nyújtani tud, és jóval átláthatóbb, nyomon követhetőbb, elszámoltathatóbb. Mi nem csak egy cetlit adunk, mert levágatta az értékes haját, hanem választási lehetőséget nyújtunk neki és év végén adóigazolást biztosítunk számára. Ehhez leírást, elérhetőséget itt találsz. KATT

Szerencsére sok a vendég, de kevés a fodrász, ezért fodrászok jelentkezését is várjuk folyamatosan. Jelentkezni nálam is lehet, de megadok pár elérhetőséget ezzel kapcsolatban:
  • Nadabán Csaba (ő kezeli a hajakat) 06-70/614-4225
  • Fodor Bettina (fodrászokat kezelek) 06-30/501-1428
  • E-mail: info@curly.hu (tárgynak írd bele, hogy fodrász vagy!)

Pozitív tapasztalat, hogy a vendégköröm szinte teljesen betelt, nincs már időm új vendégeket vállalni, ezt persze nem panaszkodásból mondom, hanem hogy dicsekedjek vele. A leggyakoribb tapasztalat, hogy elmegyek hajat vágni egy családhoz, mert kicsi lányuk haját felajánlják, de a másik gyermek is kedvet kap a hajvágáshoz, majd jön haza apuka, akkor ő is kéri, hogy kopasszam meg, amire a nagyinak, szomszédoknak, és egyéb ház körüli kódorgóknak is le kell vágnom a haját. Szóval a legtöbbször úgy szoktam elindulni hajat vágni, hogy ez most egy ingyenes hajvágás lesz, aztán végül - már pénzért - egy egész család haját nyírom. Kell ennél jobb befektetés? Van ennél jobb üzleti modell? 
Számomra nincs, és minden fodrászt csak buzdítani tudok, hogy csatlakozzon hozzánk!